Selectie turnen

Selectie Turnen

Veelzijdigheid 

Turnen is geen eenvoudige sport. Er komt daarom nogal wat bij kijken om op een goede manier de turnsport te kunnen bedrijven. Naast een aantal zaken die men zelf in de hand heeft (uitrusting, beschikbare tijd) moet tevens gebruik worden gemaakt van de beschikbare faciliteiten van de vereniging: de clubtrainers, het aanwezige materiaal, de accommodatie en de beschikbare trainingsuren. Wanneer iemand wil leren turnen zal hij/zij minimaal 1 maal per week moeten trainen. Met 2 ├á 3 uur per week trainen kan men eenvoudige elementen goed aanleren en daaraan een hoop plezier beleven. Als men zich echter tot een compleet turn(st)er wil ontwikkelen, dan zal een veel grotere trainingsomvang noodzakelijk zijn. Er wordt niet alleen voor wedstrijden getraint maar ook voor o.a. demo's met specifieke oefeningen.

Complete sport 

Turnen is een complete sport. Turnen brengt kracht, lenigheid, elegantie en souplesse. Maar turnen is meer. Turnen is ook voldoening, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en moed. Turnen is plezier en verdriet, vreugde en teleurstelling. Turnen is een leuke hobby of een bijna dagtaak. Turnen geeft gezondheid, waardering en respect. Het is een leuke hobby of een bijna dagtaak. Voor ieder op zijn of haar niveau is turnen een sport om trots op te zijn.

Voor wie is deze training bedoeld?

Binnen SNO is er een afdeling Selectie Turnen. Jongens en meisjes die meer kunnen en willen dan alleen recreatief gymmen  kunnen via hun leiding of via aanmelding geplaatst worden in de selectiegroep. De leiding bepaalt vervolgens of uw zoon of dochter wordt uitgenodigd voor een proefperiode.

Wat is het doel van de training?

De selectie van SNO bestaat uit verschillende groepen turners en turnsters die trainen om zich voor te bereiden op wedstrijden. De leden trainen 2 tot 4 uur per week en nemen deel aan wedstrijden uit de 3de en 4de divisie.

Hoe ziet een training eruit?

Een selectietraining begint altijd met een uitgebreide warming-up om alle spieren goed op te warmen. Tijdens de warming-up komen ook veel kracht- en lenigheidsoefeningen aan bod. Na de warming-up wordt getraind op de toestellen. Voor de dames zijn dit sprong, brug, balk en vloer, voor de heren zijn dit sprong, brug, rek, ringen, paard voltige en vloer. Op de toestellen wordt met gerichte onderdelen geoefend voor wedstrijdoefeningen.

 

Wanneer mag een kind meetrainen?

Een kind kan lid zijn van een gymgroep en voorgedragen worden voor de selectieturngroep door de leid(st)er van die groep. Maar je kunt je ook gewoon aanmelden om mee te trainen. In beide gevallen wordt door de selectieleiding bepaald of een kind in aanmerking komt voor selectietraining. Na een proefperiode wordt door de leiding en ouders/verzorgers bekeken of het kind door kan gaan met de trainingen.

Wanneer vinden de trainingen plaats?

De trainingen vinden ook plaats in sportcentrum Eekeburen en wel op

  • Donderdag van 17.30 uur  --  19.30 uur
  • Zaterdagmorgen van 09.30 uur  --  11.30 uur

Tevens gaan we in aanloop voor een wedstrijd geregeld trainen in het Sportcentrum te Leek hier ligt namelijk een vierkante turnvloer. Ook bied het de mogelijkheid om  gebruik te maken van verzachte landingsvlakken (de zgn. valkuil).

Ge├»nteresseerde jeugdige sporters kunnen (zonder aankondiging) vrijblijvend 1 of 2 lessen naar keuze meedoen om te kijken of het bevalt. Als de trainingen naar wens zijn en de leiding geeft aan dat er mogelijkheden aanwezig zijn om op niveau mee te kunnen trainen dan kan men bij de leiding om een inschrijfformulier vragen of via onze website zich definitief aanmelden voor de turnselectiegroep

Wij hopen dat deze informatie je een eindje op weg helpt.

Tot ziens in Sportcentrum Eekeburen