Nachtwandeltocht terugblik

 De 1e nachtwandeltocht:

Vrijdag 15 juni was het zover. De 1e nachtwandeltocht van Niekerk, Oldekerk en ’t Faan. Wat konden we verwachten? Geen idee! 125 mensen hadden zich van te voren aangemeld. Maar hoeveel lopers zouden zich op de avond zelf nog aanmelden? Voor ons als organisatie een spannend moment. Uiteindelijk zijn we, vanuit café De Halte, gestart met 131 mensen. Een mooi aantal om een 1e nachtwandeling mee te beginnen! Helaas zat het weer niet helemaal mee maar dat mocht de pret niet drukken. De lopers konden kiezen tussen 2 routes. Een route van 15 km en een route van 20 km. De route van 20 km was het populairst. Via de Zandumerweg en de Woldweg kwam men uit op de Buikstede. Voor velen een onbekend gebied. Via de buikstede en het molenpad liepen de lopers richting café De Klap te Grootegast waar ze met open armen werden ontvangen door 1 van de vrijwilligers. Na het stempelen bij de controlepost konden de lopers een drankje nuttigen. Ook het toilet heeft overuren gemaakt in café De Klap. Het was een erg gezellige boel. En wat een enthousiasme van alle lopers! Ondanks dat sommige al zere voeten hadden of nat waren (van zweet en/of regen).

Vanaf café De Klap liepen de lopers via een weiland langs het water naar de zandbalken bij Sebaldeburen. Na de 2e stempelpost liepen de 15 km lopers via het kuzermerbalkje weer richting Niekerk. De 20 km lopers kwamen uiteindelijk uit bij het pontje van de Bakkerom. Daar werd men opgewacht door een monnik die het een en ander vertelde over het ontstaan van de Bakkerom terwijl het pontje naar de overkant werd gebracht. Gelukkig is iedereen droog overgekomen! Het eind was inzicht. Nog ongeveer 3 km en dan zouden de lopers weer terug zijn bij café De Halte. Zoals ze ook wel zeggen. De laatste loodjes wegen het zwaarst!

Voor de organisatie was het erg leuk om te zien dat iedereen, ondanks de vermoeidheid, met een lach op het gezicht binnenkwam. Wat een leuke reacties hebben we gehad. Fantastisch! Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten. Die we voor een volgende keer zeker zullen meenemen.

Na een welverdiende kop soep en lintje gingen de lopers voldaan weer naar huis.

Namens de organisatie willen we iedereen bedanken voor een gezellige sportieve avond!