Gymnastiek

De kinderen in de leeftijdsgroep van 8 - 12 jaar hebben les op de maandagmiddag/avond.

De leeftijdsgroep is opgesplitst in 2 lesgroepen zie hieronder.

GYM GROEP 5 en 6 van de basisschool
Wat is ons doel

Gezellig samen gymmen staat voorop. De kinderen leren verschillende onderdelen zoals, balanceren, springen, rollen, klimmen en klauteren maar ook radslagen, handstanden en onderdelen aan de brug en zwaaien in de touwen en ringen. Ieder kind werkt op zijn of haar eigen niveau, als het de onderdelen beter beheerst, kan hij of zij moeilijkere onderdelen gaan oefenen.
Kortom, een gezellig uurtje sporten op een vrijblijvende manier…

 

GYM GROEP  7 en 8 van de basisschool
 Het doel van deze recreatie-gymlessen is vooral het samen plezier hebben in bewegen. De bewegingsactiviteiten die aangeboden worden zijn heel divers. Veel van de stof uit groep 3-4 wordt in een andere / moeilijkere variant aangeboden. Zo werken we vaak in in groepjes waarbij het elkaar assisteren dan vaak centraal. Vaak bieden we hierbij de basisbeginselen van het turnen aan. Tevens wordt er ook veel aandacht besteedt aan het groeps- gebeuren  bijv. door verschillende vormen van bal spelen en/of tik en afgooispelen. Verder komen er nog andere activiteiten aan bod die voor deze leeftijdsgroep aantrekkelijk en erg uitdagend zijn. U moet hierbij denken aan atletiekonderdelen/ acrogym/ stoeispelen etc.
Bij alle activiteiten is het van belang dat ieder kind op zijn eigen niveau kan werken en zich verder kan ontwikkelen.
  

De hoofdzaak blijft om plezier te hebben in het bewegen.

Tot slot ...

Wij hopen dat je na het lezen van al deze informatie nieuwsgierig bent geworden. Heb je ook zin om een keer mee te doen ??

Zie dan op deze website de lijst met contactpersonen. En neem contact op met bijv. de secretaris en zij kan je verder informeren. Of kom gewoon even langs in Sportcentrum Eekeburen op de maandag van17.15 uur tot 18.15 voor groep 5 en 6 of van 18.15 tot 19.15 voor kinderen uit groep 7 en 8

Geïnteresseerde jeugdige  sporters kunnen (zonder aankondiging) vrijblijvend 1 of 2 lessen naar keuze meedoen om te kijken of het bevalt. Als de trainingen naar wens zijn  kan men bij de leiding om een inschrijfformulier vragen of via onze website zich definitief aanmelden voor een gymgroep.

Wij hopen dat deze informatie je een eindje op weg helpt.

Tot ziens in Sportcentrum Eekeburen